Back

Kıraç Elektrik Accelerates Its Green Energy Investments

Kıraç Elektrik has accelerated its investments in order to realize its near future plans and strategies in the field of renewable green energy. Kıraç Elektrik Genel Müdürü Can Kıraç ; “We have huge investments and goals in green energy. We have installed nearly 100MW solar power plants in Turkey. We have established a wide infrastructure network for the supply and installation of electric vehicles in the field of charging stations.”

kirac-elektrik-genel-muduru-can-kirac (1)

Kıraç Electrics Genel Müdürü Can Kıraç, elektrik piyasasına adım attıkları 1982 yılından bugüne dek yaptıkları yatırımlar sonucunda Kıraç Group’ un 18 şirketi ile 4 farklı sektör ve 46 ülkede faaliyet gösterdiğini söyledi.

Şirketin, Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra sürdürülebilir enerji yatırımlarıyla da başta ülke ekonomisi olmak üzere temsil ettiği global markaların ve alt şirketlerinin ihracatına katkıda bulunmayı hedeflediklerini aktaran Kıraç,

“Dünya genelinde yaşanan ekonomik dalgalanmalara rağmen ülkemizin ihracat rakamları zirveyi zorluyor.  Şirket olarak son üç yıldır ihracata çok önem veriyoruz.

Kıraç Elektrik olarak 2021 yılında 1,2 milyar TL ciro hedefimizi aştık. 40’ıncı yılımızı kutladığımız 2022 yılında hedefimiz ciromuzu 2 milyar TL seviyesine çıkartmak. Yine aynı şekilde yurtdışı satışların ciromuzdaki payını 2022 yılında yüzde 35’lere çıkarmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

buyuk-markalarin-turkiyedeki-en-onemli-partneri-kirac-elektrik

Büyük Markaların Türkiye’deki En Önemli Partneri 

Kıraç, Avrupa ve Asya’da 10 ülkede bulunan satış ofisleri ve üretim tesisleriyle ihracat gerçekleştirdikleri 28 ülkenin yanı sıra yeni pazar arayışlarının devam ettiğini aktararak, “Enerjiden kablolamaya, aydınlatmadan bağlantı ekipmanlarına kadar birçok alanda müşterilerimizin taleplerini, profesyonel çözüm ve 80 bin farklı referansla sektöründe  öncü 30 büyük markanın ana bayisi olarak geniş ürün yelpazemizle karşılıyoruz.

Teknik ve mühendislik altyapımızı, yaygın sektör ve dağıtım kanallarımızın gücünü dijital dönüşüm yatırımlarıyla daha da kuvvetlendirdik” dedi.

Can Kıraç, aynı zamanda merkezi Almanya’da bulunan IDEE– International Distributors of Electrical Equipment’ın Türkiye’deki tek üyesi ve partneri olduklarını, birliğin sektörün devleri ile olan ilişkilerini güçlendirirken, Avrupa’da da bilinirliklerini arttırdığını belirtti.

E-ticaret ile ilgili yatırımlarının devam ettiğini ve elektrix.com adresi üzerinden gerçekleştirdikleri online satışlarındaki büyüme hedeflerinin %100 olduğunu, kısa bir süre içerisinde devreye alacakları B2B satış kanalı ile de müşterilerine olan hizmet kalitelerini daha da artıracakları belirtti.

kirac-elektrik-turkiyede-100mW-gunes-enerjisi-santrali-kurdu

Yeşil Enerji Yatırımlarına Hız Verdi 

Kıraç Elektrik olarak yenilenebilir enerji yatırımlarına hız verdiklerini anlatan Can Kıraç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu yıl merkezimizde sürdürülebilirlik ve bu stratejimizin en önemli bileşeni olan karbondan arındırma var. Aynı zamanda mühendislik firması olarak, enerji izleme sistemleri, enerji verimliliği ve enerji santralleri kurulması, karbon salınımı ölçümü ve azaltılması projelerine de yatırımlar yapıyoruz.

Yeşil enerji konusunda çok büyük yatırımlarımız ve hedeflerimiz var. Türkiye’de 100MW’a yakın güneş enerji santrali kurduk. Elektrikli araçların şarj istasyonları alanında  tedarik ve kurulumları için geniş bir altyapı ağı kurduk. Bu konularda destek almak isteyen tüm müşterilerimize ürün ve mühendislik hizmetleri de sunmaktayız.” dedi.

“İhracattaki Payımızı Yükselteceğiz”

Dünya genelinde yaşanan ekonomik dalgalanmalara rağmen ülkemizin ihracat rakamları zirveyi zorluyor. Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlara göre 2021’deki ihracatımızın bir önceki yıla göre %32,85 artarak 225,3 milyar dolara ulaştığı görülüyor.

“40. yılımızı kutladığımız 2022 yılında, yurt dışı satışların ciromuzdaki payını, %35’lere çıkarmayı hedefliyoruz” diyen Kıraç Elektrik Genel Müdürü Can Kıraç, şu bilgileri verdi:

“Elektrik piyasasında söz sahibi olmak amacıyla 1982’de kurulan Kıraç Group, bugün 9 şirketiyle 4 farklı sektörde 46 ülkede faaliyet gösteriyor. Grubun lokomotifi konumundaki Kıraç Elektrik, Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra, sürdürülebilir enerji yatırımlarıyla da başta ülke ekonomisi olmak üzere, temsil ettiği global markaların ve alt şirketlerimizin ihracatına katkıda bulunuyor.”

Turkiyede-Elektrikli-Sarj-Istasyonlari

Her Yer Şarj İstasyonu Olacak

Sözlerine bu cümle ile başlayan Kıraç Elektrik Genel Müdürü Can Kıraç, yakıt doldurma işinin ve bildiğimiz anlamda yakıt istasyonlarının ileriki yıllarda bugünkü anlamda cazibesinin kalmayacağını her yerin Elektrikli Araç ya da Otomotiv için şarj istasyonu olacağını belirtiyor.

Özellikle bugün alışık olmadığımız şekilde fabrikalarda, konutlarda, iş yerlerinde, yol üstü duraklarda, restoranlarda, marketlerde, otellerde, kamu kurumlarında, sağlık kuruluşlarında, büyük sitelerde ve aklınıza getirebileceğiniz her yerde bir veya birçok şarj ünitesinin araç sahiplerinin kullanımına hazır olacağını vurguluyor.